TERKINI

Poster Kempen 19 (JULAI): NAK BERGAYA BOLEH TAPI JANGAN BERLEBIHAN

Melangkah Keluar Dengan Doa

Please copy the code below and paste in your blog entry:

<center><a href="http://1bulan1adab.blogspot.com/2010/12/melangkah-keluar-dengan-doa.html"><img src="http://2.bp.blogspot.com/_zsfgtPUbV3s/TP3H3Y8VX1I/AAAAAAAABE0/jKW7jdhzGrM/s1600/keluar%2Brumah.jpg" width="400"></a></center>


Poster 13:
Melangkah Keluar Dengan Doa


Situasi:
Sejak akhir-akhir ini kita selalu mendengar berita-berita buruk dan ngeri menimpa mangsa ragut, bunuh, langgar lari dan sebagainya. Berita yang tak putus henti ini sering menakutkan diri kita untuk keluar dari rumah.

Menetap dalam rumah juga bukanlah tindakan selamat kerana terdapat juga berita mengenai kes amuk yang datang ke rumah membunuh tiga beranak. Jika difikirkan situasi yang sentiasa melanda masyarakat hari ini, kini kehidupan dirasakan sangat sukar untuk dihadapi.

Hakikatnya Islam telah ajar kita dengan membaca doa apabila ingin keluar dari rumah. Amalan yang disunatkan ini sudah tentu membuatkan kita terasa lebih tenang untuk keluar dari rumah kerana keselamatan kita diserahkan kepada Yang Maha Esa.

Hanya dengan cara inilah kita dapat sentiasa berada dalam lindunganNya tidak kira di mana jua kita berada. Oleh itu, ayuh kita sebarkan kepada seluruh alam akan kepentingan membaca doa apabila ingin keluar dari rumah.

Tugasan Pemblog:
Sampaikan sebarang kisah/pengalaman/cerita/tazkirah/pendapat mengenai adab membaca doa apabila ingin keluar rumah dalam entri anda. Setelah entri siap, sila tulis alamat pautan entri anda di ruangan komen. Jangan lupa ajak 3 orang lagi untuk melakukan perkara sama.

[Dapatkan arahan tag game seperti yang dinyatakan dalam Cara Penyertaan]

0 comments:

Post a Comment

 

Campaign button

Please copy and paste this code to your blog:
<center><a href="http://1bulan1adab.blogspot.com/"><img src="http://img258.imageshack.us/img258/9828/kempen1bulan1adab.jpg"></a></center>

HTML scrollbox

Statistic

Free counter and web stats

Followers

Blog Archive

Chatbox

I Luv GPTD

1 Bulan 1 Adab Copyright © 2010 Templatemo | Converted into Blogger Template by BloggerTheme